In een saaie, synthetisch gedomineerde industrie worden Frankrijk en Italië vaak de bakermat van het parfum genoemd... De Nederlanders waren echter de eersten die enkele van de meest mythische en verfijnde geurende schatten ontdekten. Met Eauk doen we de pioniers van weleer herleven en voegen we graag toe aan uw nieuwe verhalen die verteld moeten worden. Hoe het allemaal begon?


1595 DE BLOKKADE DOORBREKEN
Na een blokkade door de Spanjaarden en Portugezen gingen de Nederlanders de uitdaging aan om nieuwe vaarroutes te vinden. Na een avontuurlijke reis en met het verlies van velen, brachten de eerste pioniers kostbare vracht terug. Allerlei specerijen, kruiden en andere ingrediënten werden geïntroduceerd bij de elite van de lage landen.1602 BOOMING BUSINESS
In de jaren 1600 bloeide de handel. Er werden steeds meer schepen naar alle uithoeken van de wereld gestuurd. Omdat ze behoorlijk ondernemend en onderzoekend waren, werden de Nederlanders al snel de leidende zeilnatie ter wereld. Het leven was goed en zonder aarzelen werd het de gouden eeuw genoemd.

1622 KOSTBARE POMANDER
Om hun rijkdom te tonen, begonnen fortuinlijke marineofficieren en edellieden als duiven rond te struinen en begonnen Pomanders te dragen, kostbare bolvormige juwelen, gedragen om de nek met daarin een mysterieuze vlaag uit verre landen. Om zelf het lekkerst te ruiken en om de geuren van de stad af te weren.

2016 EERSTE GEUR
In dit jaar begonnen we onze zoektocht om enkele van de eerste gedurfde en elegante Nederlandse parfums nieuw leven in te blazen. We reisden de wereld rond voor de beste ingrediënten, werkten nauw samen met verschillende van de beste neuzen en leerden van geurhistorici. Uiteindelijk bedachten we onze eerste geur, Pomander.2017 DE STUURMAN
Na het succes van Pomander brachten we onze Barreur-geur, Frans voor stuurman, altijd aan dek, sturend door de volgende storm. Met de opkomst van Barreur zijn we ook overgestapt op steeds meer natuurlijke ingrediënten en het verlengen van de grote levensduur van onze parfums.

2020 NIEUWE GEUREN
Ons verhaal gaat verder. Door nieuwe geuren te ontwikkelen op basis van de schatten die onze voorouders meebrachten. Door exclusieve dealers over de hele wereld toe te voegen. We blijven heer Maverick vieren. Degenen die een krasje of twee niet erg vinden en weten dat een ridder in glanzend pantser zijn metaal nooit echt heeft getest.

HELE DIKKE DISCLAIMER! 

Ten onrechte wordt Eauk als merk soms in verband gebracht met de VOC en/ of het slavernijverleden. Dit is NIET waar Eauk voor staat. Wij staan voor vrijheid, diversiteit, inclusie en gelijkheid voor iedereen en veroordelen dit deel van het Nederlands verleden. Dit zonder af te doen aan de ontdekkingsdrift en de hang naar avontuur die voor ons centraal staan bij het maken van onze geuren. Net zoals het vieren van de positieve eigenschappen van de échte, galante en stijlvolle man met oog en zorg voor zijn omgeving.