Bij Eauk draait alles om het doen herleven van de waarden van de échte man. Dat wil zeggen dat wij geloven dat hij zijn eigen koers moet durven varen, zonder te vervallen in middelmatigheid. Sta ons toe enkele eigenschappen, kenmerken en concepten te presenteren die een man een gentleman maken in deze lastige tijden.

RIDDERLIJKHEID
Ja, in de moderne wereld kan het heel goed als ouderwets worden beschouwd, maar we stellen niet voor om bij zonsopgang op een rivaliserende vrijer op de kasseien te schieten. In plaats daarvan trekken we tijdens het avondeten haar stoel naar achteren (niet voor de grap, begrijp je), nemen zonder nadenken zijn of haar jas aan en houden de deur open voor iedereen. Wie zei dat ridderlijkheid dood was?

BESCHEIDENHEID
Soms is het beste antwoord op een vraag simpelweg: "Ik weet het niet." Kwetsbaarheid, eerlijkheid en zelfspot zijn veel innemender eigenschappen dan hun tegenpolen. Je bent niet perfect. Maar dat maakt je zo interessant. (Als Shakespeare trouwens niet jouw ding is, hier is Kendrick Lamar die iets directer is over hetzelfde onderwerp: "Wees nederig."). 

MOED
Je dagelijkse baan opzeggen om ondernemersdromen te volgen? Opstaan tegen een bende nietsnutten die proberen een oude dame haar handtas te ontnemen? Moed komt in vele vormen voor, maar wanneer hij wordt opgeroepen, weet een heer wanneer hij moet opstaan en een verschil moet maken. En als het allemaal slecht afloopt? Het zorgt gewoon voor een rijker overlijdensbericht.

MOEITE DOEN! 
Hard werken verslaat talent als talent niet hard werkt, etc etc. Alleen ben je sowieso vreselijk getalenteerd, dus stel je eens voor hoe ver je zult gaan als je hem af en toe in de vijfde versnelling laat glijden. Inspanning is het eerlijke brood op de boterham van het leven. Natuurlijk, iedereen gaat maar door over het vlees en de specerijen. Maar zonder dat brood op basisniveau (we zitten nu te diep in de analogie, geduld met ons) zou je misschien mayonaise over je hele gezicht kunnen krijgen. Gelukt? Dat dachten we.

INTEGRITEIT
De hoeksteen van het karakter van elke heer, en een van die vage woorden die wanhopig te vaak worden gebruikt. Maar in wezen betekent integriteit simpelweg dit: weten wie je bent en weten wat goed is. Dat betekent natuurlijk niet dat je niet openstaat voor verandering. Maar het betekent dat je een sterk intern kompas hebt en vertrouwt op het ware noorden. En wie heeft dat niet nodig?